Luontaisesti gluteenittomat, maidottomat, luomut ja SIKAHELPOT burgerit
Kaikki aina kauhistelee, että mä en varmaan voi syödä mitään hyvää, kun olen niin tiukasti rajatulla ruokavaliolla. Bullshit. Nämä burgerit ovat minun ja lapseni Watsonin lempiruokaa.
Sämpylät
Helpoin versio: Moilasen valmiit Breakfast Rolls -aamiaissämpylät
Guruversio: Itsetehdyt, teeleipätyyliset sämpylät
n. 4-5 dl riisi- tai mantelimaitoa (tai vettä)
jotain pari desiä gluteenitonta jauhoseosta (Semper tai Virtasalmen viljatuote)
Suolaa
Leivinjauhetta
n. 0,5 öljyä (oliivi tai kookos)
Halutessasi sekaan: seesaminsiemeniä, hirssihiutaleita
Yhteen astiaan jauhot sekaisin, toiseen hirssi ja hiutaleet. Nämä sekoitetaan, sekaan vielä seesaminsiemenet ja öljy. Kauhalla annostelu pellille, paistetaan 225 asteessa 15-20 min.
Pihvit
400g luomunaudanjauhelihaa
1 muna
suolaa, pippuria, valkosipulimaustetta ja chiliä
Sekoitetaan, tehdään käsin pihvejä pellille ja paistetaan 225 asteessa vajaa puoli tuntia.
Burgerien väliin
Luomutomaatinsiivuja
Salaattia tai ryöpättyä lehtikaalia
Kastike
Helppo vaihtoehto: Gluteenitonta ja maidotonta majoneesia (esim. Kruunu)
Guruvaihtoehto: Itsetehty majoneesi (googlaa) tai auringonkukansiemenkastike:
1/3 siemeniä
1/3 öljyä
1/3 (tai vähän pienempi osa) vettä TAI tomaatteja
haluamasi mausteet
--> blendaa
Erinomaista, rakas Watson.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti