torstai 15. lokakuuta 2015

Roskaton roskaruoka

Luontaisesti gluteenittomat, maidottomat, luomut ja SIKAHELPOT burgerit


Kaikki aina kauhistelee, että mä en varmaan voi syödä mitään hyvää, kun olen niin tiukasti rajatulla ruokavaliolla. Bullshit. Nämä burgerit ovat minun ja lapseni Watsonin lempiruokaa. 

Sämpylät

Helpoin versio: Moilasen valmiit Breakfast Rolls -aamiaissämpylät

Guruversio: Itsetehdyt, teeleipätyyliset sämpylät

n. 4-5 dl riisi- tai mantelimaitoa (tai vettä)
jotain pari desiä gluteenitonta jauhoseosta (Semper tai Virtasalmen viljatuote)
Suolaa
Leivinjauhetta
n. 0,5 öljyä (oliivi tai kookos)

Halutessasi sekaan: seesaminsiemeniä, hirssihiutaleita

Yhteen astiaan jauhot sekaisin, toiseen hirssi ja hiutaleet. Nämä sekoitetaan, sekaan vielä seesaminsiemenet ja öljy. Kauhalla annostelu pellille, paistetaan 225 asteessa 15-20 min.


Pihvit

400g luomunaudanjauhelihaa
1 muna
suolaa, pippuria, valkosipulimaustetta ja chiliä

Sekoitetaan, tehdään käsin pihvejä pellille ja paistetaan 225 asteessa vajaa puoli tuntia.


Burgerien väliin

Luomutomaatinsiivuja
Salaattia tai ryöpättyä lehtikaalia

Kastike

Helppo vaihtoehto: Gluteenitonta ja maidotonta majoneesia (esim. Kruunu)

Guruvaihtoehto: Itsetehty majoneesi (googlaa) tai auringonkukansiemenkastike:

1/3 siemeniä
1/3 öljyä
1/3 (tai vähän pienempi osa) vettä TAI tomaatteja
haluamasi mausteet
--> blendaa



Erinomaista, rakas Watson. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti